Hofhoppen in Hof van Twente

Beleef het voorjaar!

Hofhoppen is een werkwoord, en het betekent: je door Hof van Twente voortbewegen waarbij dan steeds bijzondere bezienswaardigheden worden bezocht. Bezoek deze unieke gemeente met haar schitterende coulisselandschap en zes diverse kernen: Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo en Delden.

Er zijn 2 arrangementen samengesteld.

Arrangement 1: Hof hoppen culinair € 120,00 per persoon
2 x overnachting in een 2-persoonskamer
2 x Twents ontbijtbuffet
2 x 3-gangen diner
Welkomstdrankje
Gratis gebruik van routes
Wijntour bij de wijngaard hof van Twente

Wijngaard Hof van Twente

Wijngaard Hof van Twente is gelegen in Bentelo. De wijngaard biedt vanuit het Twente landschap exclusieve kwaliteitswijn. Een unieke bodemsamenstelling, uitgekiende bemesting, een sterke productie beperking en geslaagde kruisingen vormen de basis. De wijnen van Wijngaard Hof van Twente worden regelmatig bekroond met internationale prijzen.

Tijdens je bezoek word je gastvrij ontvangen in de sfeervolle Sueterie. Er wordt graag informatie verstrekt over wijnbouw in Nederland. Vervolgens kan de wijngaard, de wijnmakerij en de wijnkelder worden bekeken om alles te leren over het wijnmaakproces. Daarna kan je een aantal heerlijke Twentewijnen proeven onder het genot van een hapje.

Arrangement 1: Hof hoppen cultuur € 170,00 per persoon
2 x overnachting in een 2-persoonskamer
2 x Twents ontbijtbuffet
2 x 3-gangen diner
Welkomstdrankje
Gratis gebruik van routes
Entree voor 3 musea in Hof van Twente naar keuze
Keuze uit: Cactus Oase, Museum Eungs Schöppe, Museum No Hero, Zoutmuseum,
Oranjemuseum het Nieuwe Haghuis, klompenmuseum 't Oale Ambacht

CactusOase
De Cactusoase in Ruurlo is een belevingspark voor het hele gezin. Bij binnenkomst word je ontvangen door de enthousiaste eigenaresse, Anny Cactus. Zij zal je alles vertellen over het park. Aan het eind van je bezoek krijg je ook een prachtige cactus cadeau.

Klompenmuseum 't Oale Ambacht
Bezoek het Klompenmuseum in Goor en ontdek de meest bijzondere klompen. Niet alleen klompen uit Nederland, maar ook ver daarbuiten kunnen worden bewonderd. Zo zijn er unieke exemplaren te zien uit Afghanistan, Korea, China en Japan.

Museum Eungs Schöppe
In Museum Eungs Schöppe in Markelo is o.a. één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland te zien met kostuums uit de periode 1820 - 1940 en een grote collectie Twentse mutsen. Het museum is gevestigd in een oude dorpsboerderij die is omgebouwd tot schuur. Hierbij is een schitterend ingerichte keuken, een kabinet met een linnenuitzet, een grote collectie merklappen, gebruiksvoorwerpen en kleine landbouwwerktuigen te zien.

Museum No Hero
No Hero is een kunstmuseum in Delden. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst. Vijf eeuwen en vijf continenten komen bij elkaar in het museum. Ook voor jonge bezoekers is het museum erg leuk! Er wordt een ontdekkingstocht aangeboden door middel van een audiotour speciaal gemaakt voor kinderen, door kinderen.

Museumboerderij de Wendezoele
Bezoek museumboerderij de Wendezoele in Delden en krijg een beeld van de landbouw en veeteelt in Twente in de jaren 1900 en 1960.

Oranjemuseum Nieuwe Haghuis
Geniet op z'n Twents in Koninklijke ambiance bij het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenheim. Bekijk de grote verzameling Oranjecuriosa en Twents boerenantiek. Het museum ligt in het midden van de bekende zes kastelen van Diepenheim. Ook is het mogelijk om met een gids een rondrit te maken langs de kastelen.

Zoutmuseum
Het zoutmuseum in Delden laat het verhaal van zout in alle facetten zien. Daarbij gaat het niet alleen over de geschiedenis van Twickel, Boekelo en Hengelo, maar vooral ook om de periodes veel verder terug in de tijd en om plaatsen wereldwijd. Tijdens je bezoek is het mogelijk om gebruik te maken van de audiotour. Het is een museum geschikt voor jong en oud!

Neem de tijd voor Hof van Twente.

Meer Arrangementen...

Dagtochten
Hotelarrangementen
Dagarrangementen inclusief dinerUitstekend hotel voor mij als zakelijke gast. "Onbezorgde gezelligheid aan de stamtafel."

Zakelijke gast

"Ik kan daar zo genieten van de uitstekende keuken, de service en de vriendelijke mensen om heen."

Familie uit Limburg